We zijn ondertussen al weer in jaar in de ban van het coronavirus en we gaan binnenkort onze 2e Koningsdag alweer tegemoet. Maar hoe kan je dat nou, ondanks de lockdown, toch leuk vieren op 27 april? We helpen je graag met een paar tips!

Hang de vlag uit!

Elk jaar is het weer feest en dat vieren we. Hiervoor moeten we natuurlijk als inwoners van Nederland wel de vlag uithangen. De Nederlandse vlag hangen we uit ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Dus natuurlijk ook tijdens deze bewogen tijden, hangen we vlag en wimpel uit!

Zorg toch voor een beetje gezelligheid

Het is tijdens deze tijd misschien lastig om samen te komen, maar wanneer je in een leuke buurt woont, kan je het uiteraard nog wel samen vieren. Verkoop bijvoorbeeld in je deuropening wat lekkers als oranje tompoezen en geniet samen met de buren van een deze lekkernij. 

Videobellen

Naast het eten van lekkernijen met de buren, kan je ook altijd nog videobellen met familie en vrienden. Plan met zijn allen een moment in waarin jullie gezellig met elkaar gaan borrelen of misschien zelfs wel samen gaan eten. En natuurlijk mogen de oranje kleding en vlaggetjes niet ontbreken. 

Verkoop je spullen online

Normaal draait Koningsdag natuurlijk niet alleen om de lekkernijen en de gezelligheid, maar ook om het verkopen van je (oude) spulletjes. Om ervoor te zorgen dat je dit nog altijd kan doen, kan je een account aanmaken op Marktplaats of op social media. 

Laat al je vrienden weten dat je op Koningsdag nog altijd een online kraam hebt waar je allerlei leuke spulletjes verkoopt. Zij kunnen dit eventueel ook nog delen met familie en vrienden. Misschien help je anderen ook nog wel op het idee om ook een online kraam te starten!