Kaart Assen

Hoe houd je je huis inbraakveilig?

Geplaatst op

Het is belangrijk om je huis goed te beveiligen tegen inbrekers. Maar hoe doe je dit nou eigenlijk? In deze blog hebben we het over een paar middelen waarmee jij je huis beter zou kunnen beveiligen tegen inbrekers.

Installeer een inbraakalarm

Het installeren van een inbraaksysteem is één van de meest gebruikte manieren om een huis inbraakveiliger te maken. Wanneer je het kenbaar maakt dat je een alarmsysteem hebt, door bijvoorbeeld een sticker op de voordeur te plakken, zal dit inbrekers zeker afschrikken. Zo een inbraakalarm kan een luid alarmsignaal afgeven of een signaal afgeven bij de centrale meldkamer. Doordat er zo veel verschillende soorten alarmen zijn, is het je aan geraden om jezelf hier even goed in te verdiepen.

Anti-inbraakstrip

Een goedkoper alternatief is het plaatsen van een anti-inbraakstrip. Deze kan je plaatsen op de schuur-, achter- en de voordeur zo’n strip maakt het voor inbrekers lastiger om de deur te forceren. Ze kunnen dan geen koevoet meer plaatsen tussen de deur en de deurpost. Er zijn natuurlijk veel verschillende types van deze strips, welke je nodig hebt hangt af van je deur. Je zou altijd om advies kunnen vragen bij bijvoorbeeld een bouwmarkt.

Beveiligingscamera’s ophangen

Een beveiligingscamera schrikt natuurlijk enorm af. Het nadeel van dit middel is alleen dat deze best prijzig is. Als je dit niet wilt of kunt betalen, zou je ook een dummy camera kunnen aan schaffen. Zo’n nep camera is vaak al genoeg om een inbreker af te schrikken. Alleen ervaren inbrekers zullen door hebben wanneer een camera nep is.

Goed slot

Wanneer je het slot van je woning vervangt met een meerpuntssluiting of een extra bijzetslot, dan beveilig je jouw deur een stuk beter. De voordeur is op meer dan één plek verankerd in het kozijn. Er zit een verschil tussen een slot met een bijzetslot en een meerpuntssluiting. Bij de eerste moet je 2 handelingen verrichten om je deur te openen, zo moet je het insteek- en het bijzetslot openen met een sleutel. Bij een meerpuntssluiting ontgrendel je met één draai van de sleutel alle schoten die in het deurkozijn verankerd zitten. Wanneer je jouw slot wilt vervangen is het aangeraden om advies te vragen, dit zou je kunnen doen bij slotenmaker assen

Over ons

Lees onze blogs voor leuke tips over Assen en omstreken!

Contactgegevens

Via info @ kaartassen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden