Kaart Assen

Business intelligence in uw ERP

Geplaatst op

ERP is een innovatie in organisaties die kennis verzameld, onderzoeken en delen over verschillende divisies, zoals boekhouding, taken, assemblage en deals, vanuit een enkele dataset. Terwijl ERP-software perfect zijn in het trekken van een voor de hand liggende conclusie met betrekking tot bedrijfscycli om efficiëntie te vinden, vraagt ​​de oppositie tegenwoordig om aanzienlijk meer: ​​continu informatieonderzoek en stukjes kennis die verenigingen helpen bij het nastreven van briljantere keuzes. Samengevoegd vergroten ERP en BI de gereedheid van een organisatie, stellen ze pioniers in staat en bereiden ze zich voor op zakelijke prestaties.

Wat is ERP?

Verenigingen gebruiken ERP-programmering om bedrijfscycli te automatiseren en een centraal centrum te krijgen voor ervaringen en controles. Een geavanceerd ERP-software maakt gebruik van een focale dataset die input verzamelt van kantoren zoals geld, productie, taken, deals en promotie, en HR (HR). Die centrale informatiebank voorziet partners van vakoverschrijdende stukjes kennis die ze kunnen gebruiken om verschillende situaties te onderzoeken, monetaire voorbereiding en onderzoek (FP&A) uit te voeren en procesverbeteringen op te lossen die kunnen worden omgezet in aanzienlijke efficiëntie, kostenreservefondsen en verder ontwikkelde efficiëntie als individuen investeren des te minder energie in het zoeken naar de benodigde informatie.

Dat vat de vitale waarde van een ERP-software samen: het vermogen om elementaire functionele cycli, bijvoorbeeld geldzaken, winkelnetwerken en het creëren van leidinggevenden, te stroomlijnen en te robotiseren, waardoor tijd en middelen worden bespaard voor belangrijke inspanningen.

Wat is Business Intelligence (BI)?

Net als ERP-software biedt BI-programmering organisaties een verreikend perspectief op hun taken, en stelt het pioniers in staat om zakelijke keuzes met betrekking tot informatie samen te stellen. BI speelt ook een centrale rol in zowel onmiskenbare procedures op niveau als strategische reacties om verzoeken onder de aandacht te brengen, waardoor organisaties des te productiever kunnen werken, zich op hun overhand kunnen concentreren en uiteindelijk de voordelen kunnen vergroten.

Praktisch gesproken creëert BI dashboards, rapporten, klant confronterende IT-software en externe activa om een ​​punt voor punt, rechttoe rechtaan perspectief te geven op de huidige status van het bedrijf door informatie uit een geïntegreerde winkel te halen. Het levert verreikende, puntsgewijze onderzoeken op die klanten helpen bij het verder ontwikkelen van taken in zowel hun front- als administratieve centra. In het geval dat een retailer bijvoorbeeld problemen met het productienetwerk ervaart, kan BI-onderzoek functionele knelpunten onderscheiden en een regeling treffen om zendingen om te leiden via een meer solide koers.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen ERP en BI?

ERP en BI cross-over op tal van manieren, maar toch hebben ze verschillende kwaliteiten. Een ERP-software vult in principe als cyclus de programmering van leidinggevenden in die toezicht houdt op en coördineert belangrijke bedrijfscycli, bijvoorbeeld fabricage, voorraadadministratie, financiën, productienetwerk, enzovoort. Als een aan elkaar verbonden cycluskader breekt geconcentreerde informatie magazijnen af ​​en bevordert het een opmerkelijkere effectiviteit in de hele vereniging. BI gaat verder met deze informatie en stelt organisaties in staat om gegevens uit het hele bedrijf te sorteren, op te splitsen en te contextualiseren om opmerkelijke ervaringen te produceren.

Het maken van dashboards en verschillende percepties om complexe informatie inzichtelijk te maken.

ERP en BI ondersteunen daarnaast verschillende graden van onafhankelijke regie. ERP-software voegen de meeste waarde toe op functioneel niveau, waardoor organisaties een exact beeld krijgen van hoe elk van hun capaciteiten momenteel presteert. Dat is wat BI en andere informatie ontleedt, waardoor organisaties verder in hun tentoonstellingsmetingen kunnen graven en afwijkingen kunnen vinden die zo kunnen worden gebruikt om hun procedures op een onmiskenbaar niveau, een granulair niveau of beide te verfijnen.

Of het nu gaat om het ontleden van de ROI van een andere geautomatiseerde presentatieprocedure of het berekenen van de investeringskosten die bereikt zijn door een des te meer continue manier om met voorraadadministratie om te gaan, BI-software brengen uitvoeringsverbeteringen over terwijl de kosten, inclusief tijd- en activareservefondsen, worden verlaagd.

Compenda als bedrijfssoftware voor u

Met de software van Compenda heeft u alle tools om uw business een enorme boost te geven. Het richt zich voornamelijk op het ondersteunen van het MKB. De software is flexibel en daarom beter in te richten naar uw wensen, echt maatwerk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs voor leuke tips over Assen en omstreken!

Contactgegevens

Via info @ kaartassen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden